Vánoční koncert H. Zagorové v Lucerně

V neděli 14.12.2003 se v beznadějně vyprodaném sále pražské Lucerny uskutečnil vánoční koncert jedné z předních českých zpěvaček Hany Zagorové.
V písňovém obsahu koncertu bylo znát, že zpěvačka letos vydala nové album (Navěky zůstane čas, Multisonic). Z tohoto alba zde zaznělo 8 hitů, jako např. Navěky zůstane pouze čas, která otevírala program a dočkala se i reprízy v závěrečné části koncertu. Tyto nové, podle slov interpretky „nesmělé“, písně byly prokládány staršími osvědčenými hity jako Nešlap, nelámej, Biograf láska, Černý páv, nebo Rybičko zlatá, přeju si. Jako první host se představil sbor Bambini di Praga pod vedením sbormistryně Kulínské a vytvořil svou směsí koled v sále tu pravou vánoční atmosféru. Před přestávkou vystoupil také Petr Rezek s duety Vánoční tajemství a Ta pusa je tvá.
Zatímco první polovina koncertu se odehrávala na scéně tvořené dvěma ciferníky hodin a kruhovým plátnem, na které se dalo promítat, na začátku druhé poloviny Hanka všechny šokovala tím, že se po rozhrnutí opony při interpretaci písně Sfoukni půlměsíc vznášela asi 4 metry nad zemí ležící na upravené atrapě fosforeskujícího půlměsíce. V druhé polovině, která se mi celkově zdála ještě zdařilejší než ta první, mohli návštěvníci koncertu slyšet písně, jako Je naprosto nezbytné, Studánko stříbrná, nebo léty prověřenou Maluj zase obrázky, za kterou Hanka tradičně získala největší ovace. Nechybělo ani krátké vystoupení operního pěvce a manžela Zagorové Štefana Margity a duet Hej, mistře basů s Karlem Vágnerem.
Celkově bych koncert zhodnotil jako velice vydařený. Ať už scéna, výběr písní, vystoupení hostů… vše se letos organizátorům povedlo na jedničku a koncert nasadil vysokou laťku pro ten další příští rok…

Autor recenze: Jan Matoušek

Playlist koncertu (z www.hanazagorova.wz.cz)

Navěky zůstane pouze čas
Nešlap, nelámej
Biograf láska
Smůlu máš
Černý páv
Za každou chvíli s tebou platím
Lásko vítej
Rybičko zlatá, přeju si
Zlámané klíče
Vánoční tajemství
Ta pusa je tvá

Sfoukni půlměsíc
Málokdo ví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *